Рецепти та листки непрацездатності видаватимуть тільки в електронному вигляді

👁 2 010 переглядів

Уляна Супрун повідомила, що всі документи, а також рецепти після реформи виписуватимуть виключно в електронному вигляді.

«Ми починаємо запускати електронну систему охорони здоров’я. Вона називається eHealth. У ній будуть електронні лікарняні листи. І ми зможемо відслідковувати, які лікарі кому виписують ці листки. Я гадаю, коли вже буде електронний реєстр та електронна система, буде набагато менше проблем із підробленими листками непрацездатності та їх перепродажем через мережу Інтернет», — повідомила очільниця МОЗ.

Повідомляється, що всі рецепти на ліки також будуть в електронному вигляді. Однак поки незрозуміло, що лікарям робити з людьми похилого віку, які або не мають сучасних мобільних телефонів, або не вміють ними користуватися.

З іншого боку, в Міністерства охорони здоров’я ще є достатньо часу і можливостей, щоб доробити реформу електронної системи охорони здоров’я. Можливо, лікарям буде дозволено дублювати певні документи у паперовому вигляді.

Нагадуємо, що запуск підписної кампанії та старт електронної системи охорони здоров’я eHealth заплановано на 1 квітня 2018 року.

medprosvita.com.ua

Пошук
На початок