Зміни у протоколі лікування COVID-19

👁 697 переглядів

ковід

Міністерство охорони здоров’я затвердило зміни до протоколу лікування COVID-19.

Джерело: Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як, яку цитує пресслужба МОЗ

Пряма мова: “Зміни внесли на підставі результатів дослідження REMAP-CAP та RECOVERY, а також рекомендацій Міністерства охорони здоров’я і соціальних служб США та Національної служби здоров’я Великої Британії”.

Для лікування пацієнтів із критичним перебігом коронавірусної хвороби додали “Тоцилізумаб”.

Також змінили режим дозування “Тоцилізумабу” для пацієнтів із тяжким та критичним перебігом COVID-19. Рекомендована доза препарату становить 8 мг/кг однократно (замість 2-х введень по 400 мг).

Протоколом передбачено, що у разі прогресування дихальної недостатності та лабораторних ознак запалення можуть бути розглянуті вищі дози системних кортикостероїдів відповідно до інструкції для медичного застосування.

Також оновили загальні рекомендації щодо антибактеріальної терапії ко-інфекції та суперінфекції в пацієнтів із COVID-19.

Нагадаємо: Особам із підозрою на коронавірус чи підтвердженим недугом із легким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати з профілактичною метою.

Пацієнтам із COVID-19 з середньо тяжким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати без обґрунтованої клінічної підозри або підтвердження наявності бактеріальної інфекції.

pravda.com.ua

Пошук
На початок