93% госпіталізованих з COVID-19 в Україні – невакциновані

👁 722 переглядів

93% госпіталізованих з COVID-19 в Україні – невакциновані

У кінці жовтня 2021 в Україні з коронавірусною хворобою було госпіталізовано 34 489 людей, з яких 32 130, або 93,2%, не отримали жодної дози антиковідної вакцини. Про це свідчать дані інформаційно-аналітичної системи MedData за 25 – 31 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, що штам коронавірусу “Дельта”, який наразі є панівним в Європі, є заразнішим та небезпечнішим за інші штами. Так за інформацією Центрів з контролю та профілактики захворювань США, “Дельта” вдвічі заразніший за попередні варіанти та може викликати важчий перебіг захворювання.

Захистити від важкого перебігу, госпіталізації та смерті від COVID-19 може вакцинація. При цьому найкращий захист вибудовується через 14 днів після отримання 2-ї дози вакцини.

Дані Центрів з контролю та профілактики захворювань США за період з квітня по липень 2021 р. свідчать про те, що невакциновані від коронавірусу люди піддаються в 11 разів більшому ризику померти від штаму “Дельта”, ніж вакциновані. Ризик захворіти у невакцинованих у 6 разів вищий у порівнянні з тими, хто отримав дві дози вакцини.

Джерело: moz.gov.ua

Пошук
На початок